понеделник, 29 февруари 2016 г.

Домашен пастет

Децата много го обичат, но полсдните няколко опита от магазина бяха пълен провал, или прекалено пикантни за детския вкус или твърде безвкусни... за съдържането изобщо няма да споменавам


И така имах известно количество пилешки дробчета, прочетох доста различни рецепти и накрая избра своята комбинация


половин кг. пилешки дробчета
2 моркова
1 малка глава лук
щипка кимион
щипка мащерка
65 грама масло или 1/2 пакетче

Дробчетата се измиват добре, почистват се и се сваряват  в студена вода, като с лъжичка се премахва отделената отгоре пяна.

Половината от маслото се разтопява към него се добавят на стърганите на ситно моркови и ситно нарязания лук, докато се задушат и омекнат добре.

Сварените дробчета се слагат в блендера, посоляват се на вкус, добавя се кимиона и мащерката, отгоре се изсипват задушените морков и лук и  се смилат за да добият консистенция на пастет. 

Готовия пастет се изсипва в подходящ съд и отгоре се запечатва с останалото разтопено масло.