Децата много го обичат, но полсдните няколко опита от магазина бяха пълен провал, или прекалено пикантни за детския вкус или твърде безвкусни... за съдържането изобщо няма да споменавам
И така имах известно количество пилешки дробчета, прочетох доста различни рецепти и накрая избра своята комбинация
половин кг. пилешки дробчета
2 моркова
1 малка глава лук
щипка кимион
щипка мащерка
65 грама масло или 1/2 пакетче
Дробчетата се измиват добре, почистват се и се сваряват в студена вода, като с лъжичка се премахва отделената отгоре пяна.
Половината от маслото се разтопява към него се добавят на стърганите на ситно моркови и ситно нарязания лук, докато се задушат и омекнат добре.
Сварените дробчета се слагат в блендера, посоляват се на вкус, добавя се кимиона и мащерката, отгоре се изсипват задушените морков и лук и се смилат за да добият консистенция на пастет.
Готовия пастет се изсипва в подходящ съд и отгоре се запечатва с останалото разтопено масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар