сряда, 17 февруари 2016 г.

Кратофена крем супа

Една много тревиална и много вкусна супичка, любима на всички в къщи!


Ето моя бърз начин за приготвяне:

За 5 порции:
4 картофа - средни - сваряват се в подсолена вода
300 мл топла вода
200 мл прясно мляко
100 мл готварска сметана
1/4 пакетче масло


Топлите катрофи се намачкват заедно с  маслото, добавя се прясното мляко, по малко и продължава да се намачквата докъто се получи пухкаво гладко малко по - рядко пюре. Добавя се и водата и се  включва на бавен котлон, като често се разбърква. Веднага щом супата запоне да завира се добая сметаната и котлона се изключва.
 
Ако обичате  по - рядка супа, можете да добавите равни части вода и мляко малко, преди да добавите сметаната, и да изчакате  отново да заври.

Сервирайте с кротончета и пресен магданоз и  хапвайте докъто е топла!


Няма коментари:

Публикуване на коментар