Това е една най - вкусните рецепти, които съм измисляла през последните месеци.
Тръгнах с идеята да направя лек есенен хляб с тиква, обаче сладкия глад надделя, добавях по малко от това и от онова, но крайният резултат определено си заслужава.
400 гр пюре от тиква
200 гр кафява захар
чаена лъжичка канела
шипка джинджифил
1 ванилия
1 бакпулвер
2 яйца
150 мл олио
150 гр пекан
100 гр. стафиди
Всички продукти се смесват и се разбиват с миксер до получаване на пухкав крем.
Добавя се 1 чаена чаша брашно, разбива се отново.
Пече се на 180 градуса в загрята фурна за около 30 Мин.
За глазурата:
100 гр бял шоколад
Печени тиквенини семки
Карамелизиран пекан
За карамелизирания пекан
30 гр. масло
3 суп л. захар
шепа пекан
Разтопете маслото и добавете захарта. Щом се карамелизира захарта се добавя пекана. Разбърква се добре, за да се покрият ярките с карамел от всички страни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар