Есенно и свежо е това ястие с патладжани.
3 патладжана
200 гр. кайма
скилидка чесън
200 гр доматено пюре
Индийско орехче
Черен пипер
Олио
Олиото се загрява, добавя се каймата и патладжаните нарязани на кубчета, които предварително са накиснати във солена вода , за да им падне горчивината.
Щом се запържват се добавя 200 мл доматен сос, черен пипер, малко сол, щипка индийско орехче, разбърква се, добавя се още 200 мл вода и се оставя да къкри на бавен котлон около 20 Мин.
За жасминовия ориз
Сварява се в отношение 1:3,. Според опаковката е 1:2, но за нашия вкус остана недоварен и се наложи да добавя още вода.
При варенето добавих сол и малко черен пипер.
Патладжаните сервирах върху канапе от жасминовия ориз и се поръсих с любимото ни твърдо сирене - Грана падано
Няма коментари:
Публикуване на коментар