събота, 4 април 2020 г.

Кебап с овче месо

Ако разполагате с парче овче месо, и искате всички да  го хапнат с охота, непременно пробвайте тази рецепта.

Дори не е необходимо да казвате от какво е !


Моето беше около 400 гр  месо, нарежете на кубчета с размер 3 см
Подгответе марина от:
1 супена лъжица соев сос
1 супена лъжица горчица
2 супени лъжици балсамов оцет
Накиснете месото в тази смес за 6 часа.

За кебапа:
Загрейте в тигана 100 мл олио, добавете
1 голяма глава лук, нарязан на ситно 
2 големи моркова


след като леко се запържат добавете и маринованото месо, разбъркайте и оставете така докато месото и зеленчуците отпуснат вода, добавете 150 мл бяло вино. 

Разбъркайте добре и оставете така на слаб котлон да къкри докато течността се редуцира напълно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар