събота, 4 април 2020 г.

Щрудел с ябълки и тиква

Една рецепта от изминалите няколко дни, когато слънцето ни радваше с топлината си.



Едно десертче, което е чудесна компания на следобедното кафе и  можете да хапвате без угризения по време на пости.

За плънката ще са необходими:
две настъргани ябълки
същото количество настъргана тиква
200 гр смлени орехи
1 супена лъжица захар / ако ябълките са по-кисели, може да добавете и повече. Имайте в предвид обаче, че готовия щрудел се поръсва с пудра захар, така, че преценете колко сладък искате да е десерта Ви/

Необходими са още:
готови точени кори
олио за подмазване на тавата и намазване на щрудела
Пудра захар за поръсване

Вземете две кори и разпределете плънка равномерно, навийте на руло и подредете в подмазана тава.

Ако искате да е постно, намажете отгоре с олио, в противен случай можете да използвате и масло.

Печете на 150 градуса, докато корите хубаво се зачервят - при мен отне 40 минути, но всяка фурна е различна.

Оставете малко да изстине и поръсете с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар