понеделник, 13 април 2020 г.

Веган майонеза със слънчогледови семки и кашу

Преди да започне лудото печене на великденски курабийки и козунаци, искам да добавя няколко рецепти, с който да довършим заедно дългия Великденски пост.


Това е вариант на майонезата, кото може да хапвате по време на пости

4 супени лъжици белени слънчогледови семки
2 супени лъжици кашу
сока от половин лимон
сол на вкус / 1/4 кафяна лъжичка/

Накиснете семките и кашуто в хладка вода за няколко часа, отцедете водата, добавете лимоновия сок и солта и пасирайте докато получите гладка смес

Комбинира се иделано със свежа салата "Витамина' от цвекло, морков и ябълка.





Няма коментари:

Публикуване на коментар