Сезона на тиквичките е открит!
2 порции
паста
1 тиквичка
6 парчета бекон
150 мл прясно мляко
150 мл сметана за готвене
250 гр сирене Сеждамер
Любими в къщи, по всякаква форма.
И както знаете, пастата е предпочитана вечеря в нашето семейство, ето днешната ми интерпретация!
Паста, тиквички, бекон, сирене и много сметана.
Пастата е от любимия ни ресторант Poco Loco, в който освен да хапнеш вкусно, може да си купиш и нещо с истински вкус на Италия. от там е пастата която приготвих днес.
Бързо за приготвяне -от любимите ми седмични вечери и много вкусно.
Сварете пастата за 3 минути във вряща подсолена вода / или половината от времето за готвене указано на опаковката/, отцедете и оставете настрани да изстине.
Нарежете тиквичките на тънки парчета, завийте на руло, бекона и след това тиквичката, подредете в тавичката, посолете и полейте с равни части сметана за готвене и прясно мляко/ пъхнете в охладената паста и наредете в тавичка за печене.
Печете в загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути , сервирайте с настърган кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар