четвъртък, 9 май 2019 г.

Паста с тиквички и сметана

Сезона на тиквичките е открит!


2 порции
паста
1 тиквичка
6 парчета бекон
150 мл прясно мляко
150 мл сметана за готвене 
250 гр сирене Сеждамер


Любими в къщи, по всякаква форма.
И както знаете, пастата е предпочитана вечеря в нашето семейство, ето днешната ми интерпретация!

Паста, тиквички, бекон, сирене и много сметана. 


Пастата е от любимия ни ресторант Poco Loco,  в който освен да хапнеш вкусно, може да си купиш и нещо с истински  вкус на Италия. от там е пастата която приготвих днес.

Бързо за приготвяне -от любимите ми седмични вечери и много вкусно.

Сварете пастата   за 3 минути във вряща подсолена вода / или половината от времето за готвене указано на опаковката/, отцедете  и оставете настрани да изстине.


Нарежете тиквичките на тънки парчета, завийте на руло, бекона и след това тиквичката, подредете в тавичката, посолете и  полейте с равни части сметана за готвене и прясно мляко/ пъхнете в  охладената паста и наредете в тавичка за печене.


Печете в загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути , сервирайте с настърган кашкавал.





Няма коментари:

Публикуване на коментар