понеделник, 20 май 2019 г.

Великден 2019


Един прекрасен празник и  повод за време прекарано с близките време за експерименти, за размисъл, за равносметка!

Най - ценното е да се създадат незабравими емоции, от боядисване на яйцата до всяка капкачица внимание за всички!

Най - вече за децата, кото бяха завладени от емоция!
 

Тази година направих само три малки козуначета, които пък се указаха невероятно вкусни!
Продуктите за един козунак -  те не са тайна за никого!
Около килограм брашно
300 мл топло прясно мляко, в което са добавени две пакетчета суха мая
250 гр масло
4 яйца 
250 гр. захар

ядки  и плодове за декорация
Затоплете млякото и добавете маята, за да се активира.
С миксер разбийте яйцата и захарта до пухкава смес. /оставете  единия жълтък за намазване/

Направете кладенче от брашното и добавете яйчената и млечната смес, накрая и разтопеното масло, замесете меко тесто и добавете сушените подове.

Разделете тестото на три части и оформете козунаците и  оставете да втасат. Преди печене намажете с останалия жълтък, поръсете със захар и украсете/


Единия е с добавен шоколад и бадеми.

 Изпечете на 180 градуса


Няма по - чудесна Великденска закуска, 

от парче домашен козунак и чаша  ароматно кафе!

Вечерята, след печеното агънце за обяд, е малко по-лека  ...

и чаша просеко


Няма коментари:

Публикуване на коментар