Един прекрасен празник и повод за време прекарано с близките време за експерименти, за размисъл, за равносметка!
Най - ценното е да се създадат незабравими емоции, от боядисване на яйцата до всяка капкачица внимание за всички!
Най - вече за децата, кото бяха завладени от емоция!
Тази година направих само три малки козуначета, които пък се указаха невероятно вкусни!
Продуктите за един козунак - те не са тайна за никого!
Около килограм брашно
300 мл топло прясно мляко, в което са добавени две пакетчета суха мая
250 гр масло
4 яйца
250 гр. захар
ядки и плодове за декорация
Затоплете млякото и добавете маята, за да се активира.
С миксер разбийте яйцата и захарта до пухкава смес. /оставете единия жълтък за намазване/
Направете кладенче от брашното и добавете яйчената и млечната смес, накрая и разтопеното масло, замесете меко тесто и добавете сушените подове.
Разделете тестото на три части и оформете козунаците и оставете да втасат. Преди печене намажете с останалия жълтък, поръсете със захар и украсете/
Единия е с добавен шоколад и бадеми.
Изпечете на 180 градуса
Няма по - чудесна Великденска закуска,
от парче домашен козунак и чаша ароматно кафе!
Вечерята, след печеното агънце за обяд, е малко по-лека ...
и чаша просеко
Няма коментари:
Публикуване на коментар