понеделник, 20 май 2019 г.

Торта Черна гора


Семейните празници, винаги предизвикват много емоции, обичам хората около мен да се почувстват специални, и знам че всяка частица от това е възнаградена!

Този път тортата е за най - специалната жена в моя живот - майка ми!
.. и е направена с безрезервната подкрепа и помощ от двете ми момичета.

За блата: 
4 бр с диаметър 20 см

200 гр млечен шоколад, разтопен на водна баня

3 яйца
1 ч.ч захар
125 гр разтопено масло
400 мл прясно мляко
400 гр. брашно
1 бакпулвер

Яйцата и захарта се разбиват на пяна, добавя се млякото и разтопеното масло, брашното се прибавя по малко, като най - накрая се добавят бакпулвера и разтопения шоколад. 
Блатовете се пеката върху хартия за печене на 200 градуса за около 25-30 минути

За крема:
200 гр. филаделфия
400 гр заквасена сметана
200 мл течна сладкарска сметана
1 суп. л пудра захар

Филаделфията, заквасената сметана и захарта се разбиват и се добавят към предварително разбитата сладкарска сметана.

За сиропиране на блата:
200 мл карамелен сироп
20 мл ром

Череши
Шоколад за декорация около 200-300 грама

Тортата се сглобява, като се редуват блат, който леко се сиропира, млечен крем, и череши.

Накрая декорирайте с шоколад и череши!

И като всеки рожденник, трябва да се чувства специално през целия ден - от закуската 
...
...

до края на празника!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар