петък, 19 януари 2018 г.

Бавно печен свински бут


Неустоимите аромати на дълго печено домашно месце, е само едно от нещата, които ме кара да обичам зимата. Часовете прекарани на  топло в къщи и посветени изцяло на семейството, чаша червено вино, вкусна храна, семейни игри ... все неща които да те накарат да се усмихваш.

1 кг свински бут

За марината:
100 мл балсамов оцет
1 суп. л мед
1 скилидка чесън
1 суп. л горчица
1/4 глава много ситно нарязан лук
черен пипер на вкус
сол на вкус
100 мл марина от кисели краставички / можете да замените с бяло вино/
Съставките се разбъркват до получаване на еднородна смес
Цялото парче месо се разрязва в горната си част на квадратчета с размери 1/1/1  см

Поставя се в марината за няколко часа.
Маринованото парче месо, можете да изпечете в гювеч или  в тавичка, завито с фолио.

Печете на 180 градуса за около 2,5  часа