Неустоимите
аромати на дълго печено домашно месце, е само едно от нещата, които ме
кара да обичам зимата. Часовете прекарани на топло в къщи и посветени
изцяло на семейството, чаша червено вино, вкусна храна, семейни игри ...
все неща които да те накарат да се усмихваш.
1 кг свински бут
За марината:
100 мл балсамов оцет
1 суп. л мед
1 скилидка чесън
1 суп. л горчица
1/4 глава много ситно нарязан лук
черен пипер на вкус
сол на вкус
100 мл марина от кисели краставички / можете да замените с бяло вино/
Съставките се разбъркват до получаване на еднородна смес
Цялото парче месо се разрязва в горната си част на квадратчета с размери 1/1/1 см
Маринованото парче месо, можете да изпечете в гювеч или в тавичка, завито с фолио.
Печете на 180 градуса за около 2,5 часа
Няма коментари:
Публикуване на коментар