сряда, 10 януари 2018 г.

Филе от африкански сом на фурна

За първи път купихме такава риба и след дълго чудене, реших да я метна във фурната. 

Рибата е достатъчно крехка, за да я изпечете на скара или да я изпържете, но ако все пак искате да изпробвате нещо различно - опитайте така.

Направете лека марината от:
1 чаена л/ горчица
сока от половин лимон
сол на вкус
ситно нарязан магданоз
девесил
Намажете филето и оставете така за час, след това сложете да се запече в загрята на 200 гр. фурна

Сервирайте със зелена салата чипс от зеленчуци
 

3 коментара:

  1. А зехтин, олио, мазнина нещо...?!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, в конкретната рецепта не съм използвала никаква допълнителна мазина.
    Филето е изключително крехко.
    Ако Вие обичате по - мазничко, невиждам причина да не добавите според предпочитанията си!
    Спокоен ден!

    ОтговорИзтриване