Има едно малко и симпатично италианско ресторантче в Пловдив, където всеки път те посрещат така, че да се почувстваш най специалния човек на света.
И освен превъзходната храна има и малко щандче от което можеш да се снабдиш с най - различни и уникално вкусни италиански специалитети. Именно оттам е тази нестандартна паста приличаща на къси канелони.
Още щом я видях в главата ми се загнезди тази тортичка.
И така ето я и нея - приготвих я като специална вечеря за първия учебен ден 15.09. - за най специалните ученици в моя живот.
За плънката:
200 грама кайма
150 гр бекон
скилидка чесън
250 гр доматено пюре / аз използвах това - https://vkuhniatanamagi.blogspot.bg/2017/08/blog-post_80.html /
малко олио
Загрейте олиото и добавете бекона каймата да се запържат леко, посолете на вкус и добавете наситнения чесън, накрая и доматеното пюре и свалете от котлона.
Подредете пастата в тавичка и разпределете плънката равномерно.
Пригответе сос като загреете млякото и разтопите сиренцата в него
За соса:
400 гр. прясно мляко
50гр сирене
50 гр кашкавал
няколко стръкчета пресен босилек
С готовия сос полейте тортата, количеството трябва да е достатъчно да покрие пастата, за може да омекне.
Сложете я в загрята фурна, докато течността се изпари и пастата омекне.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар