Есента е времето в което аромата на ябълки с канела може да завладее съзнанието ти напълно.
Мисълта за ябълков щрудел с аромат на масло ме преследваше повече от седмица.
Ето така се роди тази рецепта.
За тестото:
2 яйца
125 гр пълномаслено краве масло
200 мл топло прясно мляко
щипка сол
1 ванилия
брашно за замесване на меко тесто
Замесва
се меко еластично тесто и се оставя да отпочине няколко часа. Аз го
замесих вечерта и оставих до другия ден в хладилник.
За плънката:
5-6 ябълки почистени и нарязани на кубчета
50 гр. захар
150 гр кафява захар
1 кафяна лъжичка канела
Всичко се разбърква добре и се оставя за 10-15 минути за да се смесят ароматите.
Тестото
се разделя на 4 равни части и се разточва кора с дебелина 2-3 мм.
Плънката се разпределя по кората
навива се на руло и се подрежда в
тавичката.
Пече се в умерена фурна
Няма коментари:
Публикуване на коментар