събота, 8 юли 2017 г.

Песто дженовезе


Вечерята не е това, което беше :)


особено през лятото, когато жегата не те оставя да си намериш място. Тогава предпочитаме лека вечеря, обикновено  представляваща свежи салатки и вкусни разядки!


Точно като това тук.
Всички в къщи сме почитатели на пестото, в салата, в спагети или просто на филийка!
А прясно приготвено, домашно, е просто несравнимо!

Една голяма връзка босилек
около 50 гр, кедрови ядки
100 гр пармезан или друго твърдо сирене
100 мл зехтин
и няколко орехови ядки, които аз обичам да добавям към класическите продукти.

Сложете всички продукти в блендера и смелете докато получите желаната консистенция.

Става само за няколко минути, а можете да приберете в хладилник и да ми се наслаждавате няколко вечери!