събота, 8 юли 2017 г.

Котлети от сьомга на фурна


Предлагам Ви един лесен начин да хапнете вкусна рибка, без да се заседявате в кухнята в това топло време.

1 кг котлети от сьомга

За марината:
 сока от 1 лимон, заедно с нарязаната на ситно вътрешност на лимона
1 връзка магданоз / отделете 1/3 от нея за соса накрая/ нарязан на ситно
100 мл  слънчогледово олио
сол на вкус

Разбъркайте добре всички продукти за марината Подредете котлетите в тавичка, и полейте с марината. Оставете за около 30 минути. 

Изпечете в загрята фурна за около 25-30 минути.

За соса:
2 суп. л. цедено кисело мляко
1 суп. л лимонов сок
останалия магданоз нарязан на ситно