събота, 8 юли 2017 г.

Канелони със сметанов сос

Учудващо е как различните вкусове се събират в едно цяло и  завладяват небцето Ви!

Правила съм тази рецепта със спанак, но този път го замених с пресен балкански киселец.
Тръпчивия вкус на киселеца просто се потопи в сладкия сметанов сос, сякаш точно там  е неговото място.

Необходими продукти:
Половин кутия канелони

За плънката
1 връзка киселец
200 гр настъргано полутвърдо сирене или кашкавал
Нарежете кисележца на ситно, смесете със настърганото сирене и напълнете канелоните. Подредете в тавичка за печене.

За сметановия сос:
1/2 пакетче масло
1 суп. л брашно
250 мл прясно мляко
2 мл. сметана за готвене
скилидка чесън
сол на вкус

Разтопете маслото и добавете наситнения чесън, разбъркайте с брашното и  щем започне да става златисто, добавете студеното мляко и сметаната, бъркайте, до леко сгъстяване.
Изсипете върху канелоните и запечете в предватително загрята фурна.
 Поръсете с пушен кашкавал малко преди да извадите от фурната. 
Поръсете с пресен босилек