Учудващо е как различните вкусове се събират в едно цяло и завладяват небцето Ви!
Правила съм тази рецепта със спанак, но този път го замених с пресен балкански киселец.
Тръпчивия вкус на киселеца просто се потопи в сладкия сметанов сос, сякаш точно там е неговото място.
Необходими продукти:
Половин кутия канелони
За плънката
1 връзка киселец
200 гр настъргано полутвърдо сирене или кашкавал
Нарежете кисележца на ситно, смесете със настърганото сирене и напълнете канелоните. Подредете в тавичка за печене.
За сметановия сос:
1/2 пакетче масло
1 суп. л брашно
250 мл прясно мляко
2 мл. сметана за готвене
скилидка чесън
сол на вкус
Разтопете маслото и добавете наситнения чесън, разбъркайте с брашното и щем започне да става златисто, добавете студеното мляко и сметаната, бъркайте, до леко сгъстяване.
Изсипете върху канелоните и запечете в предватително загрята фурна.
Поръсете с пушен кашкавал малко преди да извадите от фурната.
Поръсете с пресен босилек
Няма коментари:
Публикуване на коментар