Тези французи, дори най - обикновения десерт е лек, деликатен, изтънчен, и неуписуемо вкусен!
За тестото:
500 гр. брашно
10 грама прясна мая
10 супени лъжици прясно мляко за разтваряне на маята
80 гр кафява захар
1 кафяна лъжичка сол
20 суп. л пълномаслено прясно мляко
Замесете меко тесто, разточете с дебелина около 5 мм и изрежете еднакви кръгчета, в средата на всяко кръгче, сложете малко масалце и по една чаена лъжичка от крема
За крема
200 мл прясно мляко
3 жълтъка
50 гр. кафява захар
20 гр. царевично брашно
1 ванилия
Разбийте жълтъците, добавете към млякото и захарта, разтворете церевичното брашно и бъркайте непрекъснато на слаб огън, докъто се сгъсти.
Наредете топчетата на разтояние в тава с диаметър 26 см
и оставете да втаса.
Печете на 180 градуса
Извадете от фурната, нека да отдъхне 10-15 минути и поръсете с пудра захар
Няма коментари:
Публикуване на коментар