четвъртък, 9 март 2017 г.

Питки с лимец

Непременно пробвахте тези вкусни  и лесни питчици, които можете да използвате за домашен дюнер, блат за бърза тънка пица, намазани с билково масло и чесън, или просто за хрупкане


100 мл олио
2000 мл хладка вода
1 чаена л. захар
1 чаена л. сол
5 гр /половин пакетче бакпулвер/
малко повече от полови кг. лимецово брашно, до замесване на меко тесто.

Завийте го с кърпа и оставете за половин час на стайна температура.

Накъсайте на малки равни топчета и разточете с дебелина полови сантиметър.
Изпечете в умерена фурна до златисто.
Веднага щом ги извадите, можете да намажете с чесън, масло, чубрица или други любими подправки.
Докато са топли, покрийте с кърпа за да останат мекички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар