петък, 17 юни 2016 г.

Френски пържени филийки с кайсиево кули

Дали са френски, може да се поспори, но пък са уникални пухкави и вкусни!
И тъй като закуската е едно от най важните хранения през деня, особено, когато е в почивен, цялото семейство беше събрано на масата от този аромат ... дъх на семейна закуска
 
1 стара изсъхнала франзела
около 300 мл прясно мляко
3 яйца
ванилия
мазнина за пържене

За филийките няма никаква философия:
франзелата се нарязва на филийки, които се потапят за около половин минута в прясното мляко.
Яйцата се разбиват с ванилията, и след млякото всяка филийка се топва в тях. Изпържва се в обилно количество загрято олио.
 
За кайсиевото кули:
половин килограм кайсии
250 гр. захар
100 мл вода
Водата се кипва, и се добавя захарта, а след нея веднага и нарязаните на четъртинки кайсии. Вари се докато кайсиите омекнат.
Още топло се пасира и се минава през цедка.
 
Така приготвено, спокойно можете да си затворите и в бурканчета :)
Прекрасен ден!