петък, 3 юни 2016 г.

Кокоски

Отдавна им се каня на тези кокоски и най-накрая се престраших да направя домашни.

Направо се разтапят  в устата!

Необходими са Ви:
1 кокосов орех
1яйце
200 гр. кафява захар
1 бакпулвер
50 гр меко масло
Около 200 -250 гр. брашно


 Почистете и настържете вътрешността на кокоса на ренде /кокосовата вода можете да използвате за смути :)/.
 Не съм и предполагала че този процес е толкова трудоемък, но целта е да получите 1 чаша с вместимост 200 мл, пълна с кокосови стърготини.

Разбийте яйцето с вилица, добавете мекото масло и кафявата захар и разбъркайте добре, след това прибавете стърготините и брашното, най-накрая бакпулвера.

Трябва да получите гъсто, но лепкаво тесто, което с помоща на влажни ръце оформята като топчета, поставяте в тавата върху хартия за печене и леко притискате.

Печете на 180 градуса, докъто порозовеят отгоре.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар