петък, 17 юни 2016 г.

Лозови сърми

Предлагам Ви да си направите тези вкусни лозови сърмички  с уникална комбинация между ориз, киноа, стафиди и шафран.

Направих ги съвсем импровизирано.
150 гр. ориз
100 гр киноа
 стрък пресен лук
шепа стафиди
100 мл олио
щипка шафран
сол на вкус
Олиото се загрява, добавя се наситнения лук и ориза и леко се запържва докато ориза стане светъл.
Долива се около 500 мл вода и щом заври се слага кионоата и стафидите, посолете Посолява с на вкус.
Щом сместа се сгъсти се добавя шафрана и се разбърква.

Сърмите се завиват и се подреждат в тавичка. добавя со около 1 пръст вода или до средата на сърмичките.
Слагат се в загрята фурна  на 180 градуса, докато добият златиста коричка.

Ако имате съд за варене  на пара можете да използвате и него

... а  в тази жега,  чудно се комбинират и с чаша ледена бира :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар