събота, 4 юни 2016 г.

Агнешки гърди на скара с ментова марината

Напоследък срещам все повече рецепти в комбинация на мента и месо.
Ето и моята импровизация по темата

Агнешкото се допълва чудесно с ментовата марината, която притъпява по-острия му вкус, освен това става креко и  сочно и е изключително подходящо за един семеен следобед навън  - барбекю, разхлаждащи напитки, детски смях!

За марината:
2 стръка мента нарязани на ситни
1 стрък пресен лук
щипка черен пипер
чаша бяло вино
Месото нарежете на подходящи парчета, които да можете да изпечете на скара.
Аз използвах гърди, но ребра също биха били подходящи.
Мариновайте месото поне за 2-3 часа на стайна температура, или го пригответе в хладилника от предната вечер
Оства Ви само да го наредите на скарата
Печете по 3-4 минути от всяка страна, но не забравяйте, че все пак важно е коло са големи парчетата месо и колко е силна скарата Ви!

Невероятния свеж ментов вкус допълва изключително добре агнешкото месо!


Няма коментари:

Публикуване на коментар