петък, 3 юни 2016 г.

Пролетно руло с коприва и лапад

Тази пролетна рецепта направих пред месец и все не успявам да стигна до публикуването и. Но ти като все още се намира зеленийки в градините, няма да отлагам повече
Необходими са Ви:
 7-8 големи листа лапад
връзка коприва
5-6 големи картофа
връзка пресен лук
връзка копър
60 мл олио
5-6 печени червени чушки
малко кашкавал за поръсване накрая
сол на вкус

Първо сварете картофите, добавете към тях олиото, нарязания на ситно лук и копър, овкусете със сол.

Пригответе си паче алуминиево фолио с дължина около 30 см, леко го намажете с олио и подредете измитите листа лапад.
върху плътно наредените листа изсипете картофената смес
и разстелете добре по кората от лападови листа.
Сложете пласт печени чушки
Посолете леко и  поръсете с бланшираната и нарязана коприва
Завийте внимателно рулото


Изпечете така увито в алуминиевото фолио, за около 30 минути в загрята на 180 градуса. 
Извадете от фурната и поръсете с настърган кашкавал или.


Оставете леко да изстине, нарежете и сервирайте