събота, 28 ноември 2015 г.

Кюфтета с булгур и свинска кайма

Много приятни, не мазани кюфтенца които можете да похапвате навсякъде и по всяко време и дори да добавите в кутийката за обяд на Вашия ученик.

200 гр булгур
50 гр. кайма
1 глава лук
кимион
малко сол
1 яйце
магданоз


Булгура се сварява според инструкцията на пакета, към него се добавя нарязания на дребно лук и магданоз, посолява се и се слага кимиона всичко се обърква много добре завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя една нощ в хладилника. По този начин булгура се овкусява и придава много свеж привкус на кюфтетата.
Освен това е голямо облекчение да си приготвите частично вечерята от предния ден, особено ако сте на работа до късно :)

След като вече е престоял булгура, към него се добавя яйцето и свинската кайма, обърква се добре и се оформят кюфтенца, които можете да изпечете във фурната или да изпържите, в зависимост от Вашите предпочитания.