200 гр булгур
50 гр. кайма
1 глава лук
кимион
малко сол
1 яйце
магданоз
Булгура
се сварява според инструкцията на пакета, към него се добавя нарязания
на дребно лук и магданоз, посолява се и се слага кимиона всичко се
обърква много добре завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя
една нощ в хладилника. По този начин булгура се овкусява и придава много
свеж привкус на кюфтетата.
Освен това е голямо облекчение да си приготвите частично вечерята от предния ден, особено ако сте на работа до късно :)
След
като вече е престоял булгура, към него се добавя яйцето и свинската
кайма, обърква се добре и се оформят кюфтенца, които можете да изпечете
във фурната или да изпържите, в зависимост от Вашите предпочитания.
Няма коментари:
Публикуване на коментар