петък, 17 октомври 2025 г.

Есенна трушия с камби

 Освен любимите ми печени камби пълни с морковчета, още едно преложение за тези симпатични чушлета.


За 5 буркана по 700 гр, ще Ви трябват:

20 бр камби

1/2 малка зелка

1/2 кариол

1/4 лилаво зеле

4-5 моркова

4-5 скилидки чесън

4-5 стръка кервиз.

За марината 

1,5 л. вода

200 мл оцет

2 суп. л сол

2 суп. л захар

черен пипер на зърна

бахар

синапено семе

дафинов лист


След като марината заври,  камбите се потапят за около 5 мин и се изваждат.

Камбите се напълват се с нарязаните зеленчуци, подреждат се бурканите, в които се  разпределя и останалите зеленчуци.


Затварят се  и се държат на хладно.


Да Ви е цветна и вкусна тази есен!














Няма коментари:

Публикуване на коментар