понеделник, 27 октомври 2025 г.

Пилешки хапки с портокалова глазура

 Доволна съм когато децата са  измислиили какво да сготвим, а когато се включват  и в готвенето... още повече!

Рецепта е инсперирана от Инстаграм, която по -скоро се доближава до китайската кухня. 

Но пък се получи много вкусна!

500 гр пилешки гърди -  нарязват се  на късчета и се овкусяват със сол и подправки по избор

Приготвя се смес от 1 яйце и 2 суп. л брашно, в които се овалват нарязаните хапки.

Изпържват се в сгорещено олио.

След като са готови, в друг тиган се слага 50 мл олио, скилидка чесън на ситно, 50 мл соев сос и  сока на 1 портокал.

Изпържените хапки се добавят към соса  като се бъркат непрекъснато докато го поемат изцяло.

Сервират се поръсени с пресен лук, или както в нашия случай с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар