Доволна съм когато децата са измислиили какво да сготвим, а когато се включват и в готвенето... още повече!
Рецепта е инсперирана от Инстаграм, която по -скоро се доближава до китайската кухня.
Но пък се получи много вкусна!
500 гр пилешки гърди - нарязват се на късчета и се овкусяват със сол и подправки по избор
Приготвя се смес от 1 яйце и 2 суп. л брашно, в които се овалват нарязаните хапки.
Изпържват се в сгорещено олио.
След като са готови, в друг тиган се слага 50 мл олио, скилидка чесън на ситно, 50 мл соев сос и сока на 1 портокал.
Изпържените хапки се добавят към соса като се бъркат непрекъснато докато го поемат изцяло.
Сервират се поръсени с пресен лук, или както в нашия случай с магданоз.



Няма коментари:
Публикуване на коментар