Есен, Неделя, домашен уют с аромат на ябълки и канела!
Това е бързия ябълков кекс, който е идеален за училищните кутийки утре.
4 яйца
1 чаена чаша захар
Разбиват се с миксер докато се получи пухкава смес и захарта се разтвори.
Добавя се постепенно:
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша прясно мляко
1/2 чаена чаша брашно
1 бакпулвер
Щипка канела
Сместа се изсипва в подходяща тавичка, като отгоре се разпределят предварително нарязаните на кубчета ябълки, объркани с:
2 суп. л. захар
2 суп. л. царевично брашно
Канела на вкус
Пече се на 180 градуса за около 35 минути.
Пробвайте дали е готов с клечка за зъби.
След като извадите от фурната оставете да почине 10-15 минути поръсете с малко пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар