четвъртък, 10 юли 2025 г.

Под небето на Тоскана

 Италия  е място, което не спира да вдъхновява. 

Почти няколко месеца след  обиколката ни в Тоскана от където се завърнах заредена с нови идеи за рецепти, известно количество местни продукти и много въодушевление, споделям  стаените в сърцето ми мигове от кулинарния свят на Тоскана!

Няма как да се пропусне топящата се нежност и вкусове на закуската, с пистачио, кайсии, прошуто .. и каквото още се сетите в сладък и солен вариант

И непременно, следобеден отдих на по чаша разхлаждащ аперол
Сладоледа в Италия е просто задължителен... и по много

А вълнуващите места за разходка  в малките градчета на областа - незабравими

Пастата е навсякъде - как да не ти се прииска да сготвиш ..?!?
... докато от накипрените прозорчета те наглеждат любопитните очи на местните

Впечатляващо е как с няколко продукта може да се получи експлозия от вкусове!

и колко малко трябва за насладата на сетивата
Красивите ръчни чиний, които доплват усещането за вкусна храна, могат да се намерят на всеки ъгъл.
... и винаги трябва да се намира време за глътка кафе, спокойствие и добри мисли.

След толкова  спомени - и нещо от моята кухня.


Това е новото откритие за мен - паста с лимонови корички, който се оказа с много приятен и леко кисел вкус. Ако имате възможност - непременно я пробвайте!

Приготвихме я по няколко начина -  любимия ни вариант Карбонара, както и този експеримент с паста от авокадо, много пармезан и зехтин, донесен отново от Тоскана
Чаша бяло вино я допълва идеално!
От лимоновата паста и вдъхновена от постната местна супа риболита, приготвихме  постна супа с паста и аспержи.
Лимоновата паста и тук направи направи вкуса невероятен.



Няма коментари:

Публикуване на коментар