Сиена и Сан Джиминяно, са следващите две спирки от моята разходка.
Сиена ме вълнува отдаванa, със скритите исторически места за посщение, с контрадите, с наклонения площад и фонтана с вълчиците.
Вълшебно място с много история!Зад този съблазнителен шоколадов фонтан опитах най - вкусните местни маслени бисквитки гарнирани с балсамов оцет, от съвременната им гурме кухня - да екстравагантана комбинация ... и доста вкусна
Дори неподозирах колко още изненади ме очакват там.Този ден беше и за дегустация на пици - с изключително тъничък блат в сравнение с останалите места където хапнахме !
Приготвен основно от сушени плодове, ядки и много подправки.
За изкушенията които предлага, мога да разказвам много.
Няма как да не отдеш в Сан Джиминяно и да не хаpпнеш от ленгендарния сладолед Dondoli
Сан Джиминяно, е известен и със своето бяло вино Vernaccia– едно от най-старите в Италия с официално признато наименование, с аромат на плодове, бадеми и цитруси.
Сан Джиминяно, е известен и със своето бяло вино Vernaccia– едно от най-старите в Италия с официално признато наименование, с аромат на плодове, бадеми и цитруси.
Пропътува целия път от Тоскана до наша градина, за да стане част от наш семееен празник!
И не на последно мястто местния зехтин, който отново ни очарова.
И не на последно мястто местния зехтин, който отново ни очарова.
Пробвахме го със скариди
... в салатката
Идеален е и само по себе си с препечена филийка
.. и пак любимите ни скариди
..с припечени брускети, също
Последната ни вкусна придобивка, от това малко градче, за която искам да споделя е тази паста с трюфел.
Изпекох пълнозърнеста фокача, и просто и добавихме малко от пастата.
... в салатката
Идеален е и само по себе си с препечена филийка
.. и пак любимите ни скариди
..с припечени брускети, също
Последната ни вкусна придобивка, от това малко градче, за която искам да споделя е тази паста с трюфел.
Изпекох пълнозърнеста фокача, и просто и добавихме малко от пастата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар