Тази невероятно вкусна баница с ориз е по рецепта на моите любими братовчедки с родопски корени от с. Орехово.
1 чаша ориз
Сварява се с 3 чаши вода и се подсолява.
Разбиват се 4 яйца, добавя се 200 гр. нарошено сирене, 1 чаша кисело мляко. Към тази смес се добавя сварения ориз, 50 гр. масло и се обърква.
За баницата Ви трябва 150 гр масло и 4 бр. кори, аз използавах купени, печени на сач, но може да разточите и домашни.
В тава се слага едната от корите, краищата се оставят да "изстърчат", слага се масло, поставя се и втората кора за основа, пак масло и се изсипва оризовата смес.
Добавих още малко сирене и масло.
Отгоре се завива с останалите кори и завършва с масло.
Пече се на 180 градуса за около 30 минути.
Хапнахме го Родопите, докато валеше пухкава бял сняг!
Няма коментари:
Публикуване на коментар