Едно предложение за забързаното ежедневие, в което хапвате прясна домашна храна без много услия през седмицата.
От известно време правя заготовката за катрофени кюфтенца през уикенда, за да имаме топла вечеря през делничните дни.
За около 20 бр кюфтета:
2 кг картофи сварени и намачкани
глава лук нарязан на ситно
2 яйца
1 кафаяна лъжичка кимион
черен пипер на вкус
връзка магданоз
Разбърквам всичики продукти и оформям кюфтетата, подреждам в тарелки и замръзявам.
В деня на приготвенето изваждам от фризера да се отпусната за около 20 минути.
Потапям в яйце, галета и изпържвам с сгорещено олио.
Със същия успех може да изпечете и в предварително загрята фурната върху хартия, поляти с малко олио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар