Ето едни невероятно вкусни топящи се в устата сладки с аромат на Коледа
200 гр мас
100 мл бира
3 суп. л пудра захар
1 ванилия
Щипка джинджифил
Около 300-400 грама брашно
1 чаена чаша нарязани сушени плодове - червени боровинки, кайсии, стафиди
Пудра захар за овалваме след изпичане.Замесва се меко тесто и се разточва кора дебелина 5 мм.
Поръсва се с плодовете и се навива на руло, което сепритиска с ръце като се оформя дълъг фитил с диаметър около 2 см.
Нарязва се и оформят топчета колкото орех. При мен се получиха около 40 бр.Подреждат се върху хартия за печене и се пекат в загрята на 200 градуса за около 10-12 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар