четвъртък, 6 юни 2024 г.

Пролетни изкушения с аромат на рози

 Обичам дългите пролетни уикенди, дългите вечери на открито в градината и звуците на тишината. 

И за да са пълноценни, стартирам с питателна закуска  -  припечени филийки с масло, шунка, пармезан и пъдпъдъчи яйца


Обяда е свинска кавърма с много лук и кашкавал!


И тъй като денят започна рано с аромат на маслодайни рози,
 следобеда прекарахме в приготвяне на любимото ни сладко от рози, 
а кратката почивчица  - с ледено фрапе!


Най - приятни са прохладните вечери на открито, а вкусната храна и добрата компания са задължителни.

Гриловани тиквички 

Скарата е с морски привкус -  калмари мариновани в зехтин, лимон и рзомарин


Рибката е скумрия  и зарган, с добре охладена напитка.



За десерта се погрижиха децата -  по тяхно искане и 100 % участие в приготвянето - торта гараш по рецепта от книжките в семейта библиотека.

Идеално им се получи, особенно финала с карамелизирани орехчета!

А вечерта завършва с усмивка и  коктейлче!



Няма коментари:

Публикуване на коментар