Разходката ни до Милано отново ме очарова с красотата, духът и вкусната си храна.
Това което си бях набелязала, а не успях да пробвам за краткия ни престой беше ризото по милански.
... но пък успях да си взема ориз и подходящо вино, с които да експерементирам в къщи
500 гр. ориз за ризото
1 глава лук
100 гр. масло
50 мл олио
500 мл телешки бульон / измах замръзен от сварен телешки джулан/
500 мл вода
200 мл вино Pinot Grigio
сол
шафран
пармезан
Лука се нарязва на ситно и се задушава в сгорещеното олио и масло, добавя се измития ориз и се разбърква. Постепенно се доливата, като се редува бульон и топла вода, накрая се добавят виното и подправките.
Готви се на слаб котлон при посоянно бъркане.
Преди да се сервира се поръсва с пармезан.
За следващия път определено бих добавила и малко манатарки.
И това което ме очарова и няма как да не споделя са тези тези равиоли с лаврак и див лук!
и едни от най - вкусните карбонара със запечено прошуто.
Непременно си отеделете време за глътка италианско еспресо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар