сряда, 26 юни 2024 г.

Ризото меланезе

 


Разходката ни до Милано отново ме очарова с красотата, духът и вкусната си храна.

Това което си бях набелязала, а не успях да пробвам за краткия ни престой беше ризото по милански.

... но пък успях да си взема ориз и подходящо вино, с които да експерементирам в къщи

500 гр. ориз за ризото

1 глава лук

100 гр. масло

50 мл олио

500 мл телешки бульон / измах замръзен от сварен телешки джулан/

500 мл вода

200 мл вино Pinot Grigio

сол

шафран

пармезан

Лука се нарязва на ситно и се задушава в сгорещеното олио и масло, добавя се измития ориз и се разбърква. Постепенно се доливата, като се редува бульон и топла вода, накрая се добавят виното и подправките.

Готви се на слаб котлон при посоянно бъркане.

Преди да се сервира се поръсва с пармезан.



За следващия път определено бих добавила и  малко манатарки.



И  това което ме очарова и няма как да не споделя са тези тези равиоли с лаврак и див лук!





и едни от най - вкусните карбонара със запечено прошуто.



Непременно си отеделете време за глътка италианско еспресо!





Няма коментари:

Публикуване на коментар