събота, 29 юни 2024 г.

Торта "Лимончело"

 Няма как да отидеш в Италия и да не опиташ Лимончело. Високи чаши с много лед, можеш да видиш на почти всяка маса в накипрените скадкарнички, където времето  не е ограничение!

Е аз  си взех едно и за вкъщи!

Свежия му вкус веднага асоциирах със свеж десерт!

Искаше ми се да е нещо като тирамису, нещо простичко и вкусно, и така се появи тази семпла тортичка.

Необходими са Ви:

 Един пакет бишкоти.

За крема:

600 гр. прясно мляко 

1 жълтък

1 бурбонска ванилия 

3 с. л. захар 

2 суп. л. царевично нишесте 

Кората на един лимон 



150 млн Лимончело с което се намазват бишкотите.

Отделете 100 мл. от млякото, в което добавете захарта, брашното и царевичното нишесте.

Разбъркайте го докато се получи еднородна кашичка.

Сложете останалите 500 мл. мляко да заври и добавете сместа, разбърквайте непрекъснато на слаб котлон докато се получи пухкав крем.

Добавете половината настъргана кора от лимон.

В подходящ съд наредете бишкоти, намажете с перка от Лимончелото върху всяка и разпределение половината крем. Повторете отново.

Отгоре отново поръсете с лимонова коричка.

Насладете се на всеки миг свежест!



Няма коментари:

Публикуване на коментар