Обичам да импровизирам в кухнята, и щом видях тази паста изглеждаща като симпатични морски раковини, веднага ми изникна идеята да ги напълня с рикота, нещо зеленко, сметана ...
И ето ги тях!
За плънката използавах
рикота - приблизтелно 200 грама
2 яйца
100 гр. настърган пармезан
1 шепа спанак
Всичко се обърква добре и с малка лъжичка се напълва пастата.
Подрежда се в подмазана тава .
Проготвям бешамелов сос
50 гр. масло
1 суп л. олио
2 с. л. брашно
800 мл прясно мляко + 200 мл вода+ 50 мл сметана за готвене
Сушен босилек; сол и черен пипер на вкус;
Не го изчаквам да се сгъсти, а изспвам в тавата при подредената паста и оставям заедно да се готвят на 180 градуса.
Накрая поръсвам обилно с настърган кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар