вторник, 14 май 2024 г.

Паста с рикота и спанак

 Обичам да импровизирам в кухнята, и щом видях тази паста изглеждаща като симпатични морски раковини, веднага ми изникна идеята да ги напълня с рикота,  нещо зеленко, сметана ...


И ето ги тях!


За плънката използавах

рикота - приблизтелно 200 грама

2 яйца

100 гр. настърган пармезан

1 шепа спанак

Всичко се обърква добре и с малка лъжичка се напълва пастата.

Подрежда се в подмазана тава .

Проготвям бешамелов сос

50 гр. масло

1 суп л. олио

2 с. л. брашно

800 мл прясно мляко + 200 мл вода+ 50 мл сметана за готвене

Сушен босилек; сол и черен пипер на вкус;

Не го изчаквам да се сгъсти, а изспвам в тавата при подредената паста  и  оставям заедно да се готвят на 180 градуса.


Накрая поръсвам обилно с настърган кашкавал.



Няма коментари:

Публикуване на коментар