Тези сладки хапчици, са истинска наслада за сетивата!
Първо приготвяме сиропа:
400 гр вода
300 гр. захар
няколко капки лимонов сок
пръчка канела
Сиропа завира, след като захарта се разтвори се добавя се сока от лимона и пръчицата канела. Оставя се да ври 10 мин. и се охлажда.
Докато сиропа се охлади се приготвя баклавата.
1 пакет финни топени кори
150 гр масло
300 гр. натрошен шамфъстък
За баклавата използвах тавата на фурната.
Тавата се подмазва, след това се поставя кора, маже се с масло, пак кора, масло докато сложите повината пакет кори. Поръсваме с натрошените ядки и подреждаме останалите кори, като отново всяка се маже с масло.
Пече се на средна фурна на 150 градуса докато се зачерви.
Пече се на средна фурна на 150 градуса докато се зачерви.
Поръсва се с шамфъстък за декорация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар