събота, 8 януари 2022 г.

Пипала от калмари на скара

 Невероятно предложение за специални поводи, което можете да приготвите лесно в къщи!

Около 1 кг пипала

Измиват се и се почистват добре.

В дълбока тенджера се сипва 3 литра вода, добавя се:

1-2 моркова, целина, няколко скилидки чесън, глава лук и 1-2 коркови тапи, които да обират оцветяването от пипалата.

Варят се около 40 минути, докъто месото омекне.

Изважда се от тенджерата и се измива под течаща вода.

Приготвя се марината от сока на един лимон и 100 мл зехтин. Сварените пипала се потапят в марината и се оставя за 2-3 часа.




Изпичат се на скара за 5-6 Мин от всяка страна, като се поливат с марината.






Няма коментари:

Публикуване на коментар