вторник, 26 март 2019 г.
Зелена салата с ананас и скариди
Тези прекрасни пресни скариди, не ме пуснаха от поглед, докато не ги отнесох в къщи.
Хубаво е когато можеш да си приготвиш нещо свежо леко и вкусно.
Обелете скаридите.
Загрейте в тигана 2 суп. л зехтин и сложете скаридите за няколко минути, докато придобият прасковен цвят.
Необходими са ви още:
една кутия бейби валериана
няколко резена ананас
2 суп. л. зехтин
1 сп. л балсамов оцед
сусам за поръсване
и лимонов сок за подправяне
измийте и подсушете бейби валерианата, добавете нарязания на кубчета ананас и полейте обилно с дресинга от сока на половин лимон, балсамов оцед и 2 суп. л зехтин. Поръсете със запечен сусам.
Подредете топлите скариди в салатата и и се насладете!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар