500 гр. слепени бисквити с шоколад / аз използвах Capitan Rondo/
250 мл кондензирано мляко
200 гр цедено прясно мляко
1 суп. л. мед
7-8 ябълки
канела
200 гр. орехи за поръсване
За ябълковия крем:
Ябълките се обелват, почистват и смилат в блендер, добавя се 100 мл от кондензираното мляко, канелата и се разбърква добре.
За млечния крем:
цеденото мляко се разбърква с меда и остатъка от кондензираното мляко, докато се получи гладък крем.
Тава с размер 24 см
Нареждат
се половината бисквити на дъното, покриват се с ябълковия крем, Нарежда
се втория слой бисквити се покрива с млечния крем.
Поръсва се с орехи и се оставя да отлежи поне 4-5 часа за да омекнат бисквитите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар