понеделник, 4 март 2019 г.

Бисквитена торта с ябълки

Лека и невероятно вкусна торта!


500 гр. слепени бисквити с шоколад /  аз използвах Capitan Rondo/
250 мл кондензирано мляко
200 гр цедено прясно мляко
1 суп. л. мед
7-8 ябълки
канела
200 гр. орехи за поръсване

За ябълковия крем:
Ябълките се обелват, почистват и смилат в блендер, добавя се 100 мл от кондензираното мляко, канелата и се разбърква  добре.

За млечния крем:
цеденото мляко се разбърква с меда и остатъка от кондензираното мляко, докато се получи гладък крем.

Тава с размер 24 см

Нареждат се половината бисквити на дъното, покриват се с ябълковия крем, Нарежда се втория слой бисквити се покрива с млечния крем.
Поръсва се с орехи и се оставя да отлежи поне 4-5 часа за да омекнат бисквитите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар