сряда, 2 януари 2019 г.

Милфьой торта

Тази година моята новогодишна торта беше изключително лесна и бърза,  която се оказа и една от най -  вкусните ми импровизации!

За блатовете
1 пакет бутер тесто, от което се изрязват 4 кръгли блата с диаметър 20 см
Блатовете се изпичат в загрята фурна докато бухнат и придобият златист цвят

За крема
200 гр маскарпоне
200 гр нутела
200 мл сладкарска сметана

Смесете маскарпонето и нутелата и разбийте с миксер.
В отделна купа разбийте сладкарската сметана  и малко преди да се сгъсти напълно добавете сместа от нутела и маскарпоне, и бъркайте с миксера на средни обороти до получаване на еднородна смес.

Сглобете тортата като редувате блат и крем и  зърна от френско грозде, без да пристискате много при намазването с крема, за да не се разпаднат бутер блатовете.
Най - отгоре завършете с крем.
Украсете с  орехи, шан фъстък и френско грозде.