Тази година моята новогодишна торта беше изключително лесна и бърза, която се оказа и една от най - вкусните ми импровизации!
За блатовете
1 пакет бутер тесто, от което се изрязват 4 кръгли блата с диаметър 20 см
Блатовете се изпичат в загрята фурна докато бухнат и придобият златист цвят
За крема
200 гр маскарпоне
200 гр нутела
200 мл сладкарска сметана
Смесете маскарпонето и нутелата и разбийте с миксер.
В
отделна купа разбийте сладкарската сметана и малко преди да се сгъсти
напълно добавете сместа от нутела и маскарпоне, и бъркайте с миксера на
средни обороти до получаване на еднородна смес.
Сглобете
тортата като редувате блат и крем и зърна от френско грозде, без да
пристискате много при намазването с крема, за да не се разпаднат бутер
блатовете.
Най - отгоре завършете с крем.
Украсете с орехи, шамфъстък и френско грозде.
Няма коментари:
Публикуване на коментар