200 гр мариновани гъби диворастящ пачи крак / предполагам че с пресни е стане дори по - ароматно/
1 чаена чаша ориз
50 гр. масло + 1 суп.л олио
150 мл бяло вино и около 700 - 800 мл зеленчуков бульон
1/4 глава лук
щипка шафран
пармезан
В дълбок тиган или направо тенджера, разтопете маслото, добавете и олиото и лука нарязан на ситно, докато омекне.
Добавете
измития и изцеден ориз и добавете 1/3 от бульона. Щом заври добавете
шафрана, гъбите заедно с бульона и сол на вкус, разбърквайте често и
добавете остатъка от бульона и виното малко по -малко. Тайната на
истински вкусното ризото е течността да се добавя на порции и да се
разбърква постоянно. След като ориза е готов и цялата течност е поета,
свалете от котлона, и потърсете обилно с пармезан или друго твърдо
сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар