петък, 2 март 2018 г.

Кайсиево - кокосово парфе



Обичам да измислям рецептите си, да експериментирам и да комбинирам различни продукти, и когато резултата е такъв.
Знам че си всяка капчица старание, всяка изпробвана комбинация и всичко което съм вложила от себе си се е заслужавало!

Рецептата е изцяло създадена от моето въображение
... и  от глада за сладко по време на пости разбира се.
Сладкиша е постен и подходящ за хора, които не консумират животински продукти!

За хрупкавия кокосов блат:
200 гр. брашно от овесени ядки
200 гр брашно от рошков
150 гр захар
1 бакпулвер
щипка сол
1 чаена лъжичка какао
5 гр борбондска ванилия
100 гр кокосови стърготини

Сухите съставки се смесват, добавя се приблизително 250-300 мл гладка вода  и  се разбърква добре.
Изпича се в подмазана тава 24  см и  се оставя да изстине.
Полива се със със 100 мл  соево мляко

За крема
плодовете от 2 кайсиеви компота
2 суп. л мед
100 мл соево мляко
100 гр кокосови стърготини

Всичко се пюрира на блендера

10 гр желатин се разтварят в 100 мл студена вода, щом набъбне се разтапя за 10 секунди в микровълнова и се смесва плодовата смес. Залива се върху блата и се оставя за няколко часа в хладилник да стегне!