1 чаена чаша ориз
3-4 големи гъби
1 голям морков
малка глава лук
В тиган се загрява олиото, добавя се нарязания на ситно лук и настъргания морков, добавя се ориза и след като зрънцата просветлеят, добавете 3 чаени чаши вода.
Посолете на вкус, добавете кимион и черен пипер
Замесете тесто от:
пълнозърнесто брашно,
щипка сол,
щипка захар
хладка вода
Замесете меко тесто
И тук абсолютно без скрупулно ще си призная че по идея от пици ЛАБ, откраднах технология им за приготвяне на тънък хрупкава блат.
Върху пласт царевично брашно с длан се оформя тънкия блат
Завийте ориза в пакетчето от тесто и изпечете, ако не постите, можете да намажете с яйце и да сложете парченце масло върху всяко пакетче!
Да Ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар