Пълна интерпретация с наличните продукти, и един изключителен резултат!
Непременно го изпробвайте, ако искате да погалите всичките си сетива.
Продуктите:
200 гр брашно от рожков
200 гр царевичен грис
200 гр кафява захар
1 бакпулвер
1 суп. л какао
щипка сол
Смесете сухите съставки и добавете на тънка струя при не прекъснато бъркане 100 мл олио и топла вода, около 350 мл или докато получите тесто с гъстота като за кекс.
Карамелизирайте 100 гр бяла захар и добавете шепа замразени малини. Разбъркайте и прибавете към кексовото тесто. Малините се разпадат но остава невероятния им аромат и малките хрупкави топченца в сладкиша.
Печете в подмазана тава за около 250 - 30 минути в загряна фурна на 180 градуса.
Пробвайте с клечка, дали е готово.
А сега си сипете чаша бяло плодово вино и се насладете!
Няма коментари:
Публикуване на коментар