вторник, 27 февруари 2018 г.

Постен сладкиш с рошков и карамелизирани малини

Пълна интерпретация с наличните продукти, и един изключителен резултат!

Непременно го изпробвайте, ако искате да погалите всичките си сетива.

Продуктите:

200 гр брашно от рожков
200 гр царевичен грис
200 гр кафява захар
1 бакпулвер
1 суп. л какао
щипка сол

Смесете сухите съставки и добавете на тънка струя при не прекъснато бъркане 100 мл олио и топла вода, около 350 мл или докато получите тесто с гъстота като за кекс.


Карамелизирайте 100 гр бяла захар и добавете шепа замразени малини. Разбъркайте и прибавете към кексовото тесто. Малините се разпадат но остава невероятния им аромат и малките хрупкави топченца в сладкиша.

Печете в подмазана тава за около 250 - 30 минути в загряна фурна на 180 градуса.
Пробвайте с клечка, дали е готово.

А сега си сипете чаша бяло плодово вино и се насладете!