Новогодишна торта с домашно точени блатове
За блатовете:
3яйца
150 гр захар
1/2 кофичка кисело мляко
1 кафяна л. сода
около 600 гр брашно за замесване на меко тесто
пакетче захар с аромат на ром
Разбийте яйцата и захарта, към тях прибавете смесената сода и кисело мляко, и постепенно добавяйте брашното и аромата на ром, за да замесете меко тесто. Разточете с дебелина 5 мм и изрежете 5 еднакви блата.
За крема
2 кофички /800 гр. / заквасена сметана
150 гр домашно сладко
Отделете малко по малко от половината кофичка и смесете с 2 суп. л пудра захар. Това е сместа с която ще покриете тортата.
Останалата сметана смесете със сладкото и разпределете между блатовете.
Украсете с ядки и оставете тортата да отлежи на хладно поне 1 ден!
Имате цял ден за да
Класиката си е класика!
Салатките са неизменна част
празнични и красиви!
Баницата - винаги с тиква дрян и късметчета! Питката с паричка!
Бъдете щастливи!
Няма коментари:
Публикуване на коментар