събота, 19 октомври 2024 г.

Есенни канелени рулца

 Есента е вермето в което мрачните следобеди се превръщат в сладки приключения.

Време за топли цветове, горещо кафе, аромат на канела и печена тиква!

За 15-20  големи рулца ще ви трябват

200 мл топло мляко

100 мл топла вода 

2 пакетчета суха мая по7 гр.

3 суп. лъжици брашно

Всичко това се разбърква и се оставя  за 10 -15  минути докато се активира маята и започне да прави балончета.

Пресяват се около 4 чаши брашно, оформя се кладенче, добавя се 1 яйце и сместа с маята, замесва се меко тесто, което се оставя да втаса докато удвои обема си.

През това време се подговя плънката от:

 1 чаша кафява захар

1 кафяна лъжичка канела

75 гр масло


Готовото тесто се премесва се отново и се разточва на кора с дебелина 3-4 мм.

Намазва се със сместа от канела, захар и масло

Навиват се рулца и се подреждат не много  плътно в тавичка върху хартия за печене.


Изпичат се за около 30 мин на 180 градуса





Няма коментари:

Публикуване на коментар