събота, 19 октомври 2024 г.

Есенни канелени рулца

 Есента е вермето в което мрачните следобеди се превръщат в сладки приключения.

Време за топли цветове, горещо кафе, аромат на канела и печена тиква!

За 15-20 рулца ще ви трябват

200 мл толо мляко

1 мл топла вода 

1 пакетче суха мая-7 гр.

2 суп. лъжици брашно 

Всичко това се разбърква и се оставя  за 10 Мин докато се активира маята.

Добавя се 1/3 чаена чаша захар 

1/ 2 пакетче разтопено масло от 125 грама / другата половина ще Ви трябват за намазване по- късно/

1 яйце

Постепенно се добавя около 500 гр. Брашно до получаване на меко тесто.

Тестото се оставя да втаса за около 30 мин, премесва се отново и се разточва на кора с дебелина 3-4 мм.

Намазва се с останалото масло и се поръсва с

 канела и кафява захар.

Навиват се рулца и се подреждат не много  плътно в тавичка върху хартия за печене.


Изпичат се за 30 мин на 280 градуса





Няма коментари:

Публикуване на коментар