събота, 12 октомври 2024 г.

Телешко задушено с булгур

 Крехко телешко- мариновано 12 часа.



За марината:

150 мл. червено вино 

1 кафяна лъжичка черен пипер

1 глава ситно нарязан и леко смачкан кромид

2 дафинови листа 

700 гр.  телешко месо се посолява и се нарежда в подходящ съд, залива се с марината и се оставя в хладилника за 12 часа.

На следващия вечер се подрежда в тавичка, полива се с останалата марината, добавя се 1 суп. л. доматено пюре, разтворено в 400 мл топла вода, покрива се с фолио и се пече около 2,5 часа на 180 градуса през първия час, после фурната се намалява на 150 градуса и се пече още около час и половина, като се следи да не остане без сос.

За гарнитура направих  булгур със зеленчуци - моркови, чушки и лук.



Няма коментари:

Публикуване на коментар