Крехко телешко- мариновано 12 часа.
За марината:
150 мл. червено вино
1 кафяна лъжичка черен пипер
1 глава ситно нарязан и леко смачкан кромид
2 дафинови листа
700 гр. телешко месо се посолява и се нарежда в подходящ съд, залива се с марината и се оставя в хладилника за 12 часа.
На следващия вечер се подрежда в тавичка, полива се с останалата марината, добавя се 1 суп. л. доматено пюре, разтворено в 400 мл топла вода, покрива се с фолио и се пече около 2,5 часа на 180 градуса през първия час, после фурната се намалява на 150 градуса и се пече още около час и половина, като се следи да не остане без сос.
За гарнитура направих булгур със зеленчуци - моркови, чушки и лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар