Рибата на фурна е сред най - често приготвяните в къщи, и понеже обичам да разнообразявам, този път освен традиционно с лимон и добавих и френско грозде.
За рибата:
1 риба - 1.2 кг
половин лимон
50 мл зехтин
няколко връзки френско грозде
девисил
сол
Рибата се осолява, полива се се дресинг от лимоновия сок, зехтин и девисил, в корема се пълни френското грзоде, което придава леко киселинен вкус.
Пече се около 50 минути във фолио на 200 градуса
За редукцията с френско грозде.
100 гр. френско грозде
100 мл вода
1 чаена лъжица кафява захар
сока от половин лимон.
Продуктите се слагата в касерола да заврат и се оставят на слаб котлон за около 5- 7 минути.
Гроздето се притрива с вилица и сместа се прецежда.
Загрява се 1 чаена лъжица масло, в която се добавя редуцирания сок, остава се да къкри още около 7- минути.
Останалата част от гарнитурата е картофено пюре със сметана и пармезан и варена царевица, задушена в масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар